Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter: Akut kris för skånsk elbilsutmanare

Revisorn har hoppat av sitt uppdrag för skånska Uniti – och bolaget har ett negativt eget kapital på 9 miljoner kronor, uppger Bytbil.se.

Lewis Horne, vd på Uniti och en prototyp av bolagets modell Uniti One.
Så sent som i mitten av oktober meddelade elbilstillverkaren Uniti att de skulle ta emot förskottsbetalningar på drygt 110 000 kronor från kunderna - och att de första leveranserna skulle ske till Storbritannien och Sverige i mitten av 2020.
Nu uppger den Schibsted-ägda sajten Bytbil.se att Uniti är i akut kris.
Bland annat har bolaget upprättat en kontrollbalansräkning som visar att det egna kapitalet är minus 9,4 miljoner kronor - samtidigt som revisorn har hoppat av sitt uppdrag.
I sin revisionsberättelse, som refereras av Bytbil, skriver revisorn att Uniti ”vid flera tillfällen inte betalat skatter och avgifter i rätt tid” och att årsstämman inte kunnat hållas i tid.
Enligt Bytbil var Unitis problem kända för ledningen i mitten av oktober - då de alltså började ta emot förhandsbeställningar av kunderna.
2017 skrevs Unitis omsättning till noll kronor medan förlusten blev drygt 24 miljoner kronor.
Unitis huvudkontor ligger i Lund medan produktionsanläggningen finns i Storbritannien. Bolaget har tagit in knappt 30 miljoner kronor genom crowdfunding och affärsänglar.
HD och Sydsvenskan söker Unitis ledning.
Läs också Skånskt elbilsprojekt missar målet – igen
Läs också Skånska elbilen Unitis första fabrik hamnar i Storbritannien
Läs också 3 000 förbokningar – men lång väg kvar till målet för skånsk elbil
Läs också Fordonsexpert om skånskt elbilsprojekt: ”Det blir tufft”
Gå till toppen