Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utvisningen av Sarfo skjuts upp

Utvisningen av förre MFF-spelaren Kingsley Sarfo skjuts upp eftersom förundersökningen om honom har återupptagits på grund av ny bevisning. Det skriver Upsala Nya Tidning (UNT). Kingsley Sarfo dömdes 2018 till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn.

Kingsley Sarfo. Arkivbild.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
UNT var först med att rapportera om de nya bevis som har kommit fram och som gör att riksåklagaren har återupptagit förundersökningen.
Kingsley Sarfo har avtjänat sitt fängelsestraff och efter det skulle han utvisas. Men utvisningen har skjutits upp. Den nya bevisningen som har kommit fram är ett födelsecertifikat. Enligt det var flickan 15 och inte 14 år vid de tillfällen som Sarfo har dömts för.
Hans försvarare Thomas Bodström menar att det därför inte handlar om våldtäkt mot barn, vilket gör domen felaktig.
Fakta

Dömdes till fängelse

Kingsley Sarfo värvades av Malmö FF sommaren 2017, från Uppsalalaget Sirius. Han uppges ha kostat MFF 13 miljoner kronor. I slutet av september uppdagas att han är misstänkt för sexbrott mot en 14-årig flicka. I augusti 2018 slår hovrätten fast tingsrättens dom och Kingsley Sarfo döms till fängelse i två år och åtta månader för två fall av våldtäkt mot 14-åringen, samt utvisning i tio år. Sarfo har hela tiden hävdat att flickan sagt att hon var över 15 år gammal.

24-åringen har medgett att han haft en sexuell relation med flickan, men har sagt att det var frivilligt från hennes sida och att han trodde att hon var äldre.
Det är Högsta domstolen som har beslutat att för närvarande skjuta upp utvisningen av Sarfo.
– Det är ett väldigt positivt beslut. I och med att man återupptar förundersökningen så kommer han att få en ny chans och prövning av det här. Dessutom kommer han inte att kunna utvisas under prövningen. Går det rätt så får han rätt, resning och uppehållstillstånd, säger Thomas Bodström till UNT.
Gå till toppen