Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare en gripen för mordförsök i Nacka

Ytterligare en person har gripits misstänkt ett mordförsök i Nacka utanför Stockholm i september. Arkivbild.Bild: Claus Meyer/TT
Ytterligare en man har gripits misstänkt för ett mordförsök i Nacka utanför Stockholm den 8 september. Mannen, som är i 30-årsåldern, greps på onsdagskvällen.
– Jag kommer att begära honom häktad i morgon (fredag), säger åklagaren Maria Hävermark.
Under onsdagen häktades tre män i utredningen om dödsskjutningen av en kvinna i 18-årsåldern i Vällingby i nordvästra Stockholm och mordförsöket i Nacka.
Två av dem misstänks för mordet i Råcksta i Vällingby den 28 augusti och för mordförsöket på kvinnans make vid samma tillfälle. Kvinnan sköts ihjäl i sin bostad när flera skott avlossades medan den kriminellt belastade maken, som tros ha varit målet, klarade sig utan skador.
En av männen är dessutom misstänkt för mordförsöket på maken i Nacka i september. Även vid detta tillfälle klarade sig maken oskadd, men två män som inte hade med saken att göra skadades av förlupna kulor.
Den tredje som häktades på onsdagen misstänks för skyddande av brottsling och försök till grovt vapenbrott.
Gå till toppen