Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ännu en nervös sistaperiod för Malmö FBC

Det blev ännu en nervös sista period för Malmö FBC, som liksom förra helgen skaffat sig en stabil ledning efter stark första period och en fullt godkänd andra period men ändå bjöd publiken på en rejäl nagelbitare innan det hela var klart. När Ellen Rasmussen slog in 7–3 en minut in i sista perioden såg hemmalaget ut att kunna ta en bekväm seger mot Endre, men gästerna, och framför allt då trion Stephanie Boberg, Ellen Bäckstedt och Linnéa Wallgren, ville annorlunda.

– Det blev ännu en känslomässig berg- och dalbana det här, men så är det i innebandy. Jag tycker ändå vi visade mental styrka som redde ut det, vi kunde mycket väl tappat poäng, menade Malmötränaren Mikael Jeppsson.
Endre, som inte alls var med i matchen när Malmö FBC tog kommandot direkt från start, spelade upp sig rejält i sista perioden i sin jakt på kvittering. Man kom också så nära som 8–7 med fyra minuter kvar att spela, men hemmalaget kunde effektivt döda tid och täcka skott – och när Ellen Rasmussen och Maja Ekström, tillsammans med Klara Fjorder inblandade i mycket framåt för hemmalaget, kunde kriga till sig 9–7 framför mål med bara 30 sekunder kvar, var det avgjort.
– Otroligt skönt. Vi gjorde en fantastiskt bra första period, sedan tappade vi boll lite onödigt i andra samtidigt som Endres toppspelare höjde sig. Men vi klarade ut det, konstaterade Mikael Jeppsson lättat.
Gå till toppen