Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Skåne

1,5 kilo sprängmedel och skarpladdad pistol på tåget – nu ställs de inför rätta

19-åringen hade 1,5 kilo sprängmedel med på tåget till Stockholm. Plus en skarpladdad pistol. Enligt försvarets experter hade han i princip en apterad bomb i sin väska när han greps i Lund. Nu ställs han och ytterligare en man inför rätta.
Läs också 1,5 kilo sprängmedel och skarpladdad pistol på tåget – nu ställs de inför rätta

Skånska byskolor tvingas stänga

Nästan var fjärde skånsk byskola har slagit igen de senaste 30 åren. HD:s kartläggning listar de 54 som tvingades ge upp. Hoten mot skolan mitt i byn kommer från flera håll.
Läs också Nära två skånska byskolor tvingas stänga varje år
Sverige

Svensk nazist utvisad från Polen

En svensk nazist i 20-årsåldern har utvisats från Polen. Han sattes på ett plan till Sverige tidigt på fredagsmorgonen, säger en talesperson för den polska säkerhetstjänsten till nyhetsbyrån AFP.
Läs också Svensk nazist utvisad från Polen
Ekonomi

Tidningen Hallå byter namn

Jannik Hansen har utsetts till chefredaktör och ansvarig utgivare för Lokaltidningen och Laholms Tidning. Han tillträder uppdraget den 1 december 2019. Samtidigt försvinner varumärket Hallå.
Läs också Tidningen Hallå byter namn – Jannik Hansen ny chefredaktör för Lokaltidningen
Dygnet Runt

Malmökock gör Sveriges bästa macka

Sveriges bästa macka finns i Malmö. Och den näst bästa finns i Vellinge. Ja, faktum är att hela prispallen på Mack-SM var skånsk. Vinnare blev Viktor Lind på Scandwich i Malmö med mackan ”Kål me morot”.
Läs också Malmökock gör Sveriges bästa macka
Sport

Rosengårds fotbollstalang hyllas

Hanna Bennison-hajpen håller. 17-åringens A-landslagsdebut var strålande och framspelningen som låg bakom ett av Sveriges mål mot USA höll yppersta världsklass.
Gå till toppen