Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eos laddar för cupskräll: ”En unik chans”

Eos herrar laddar för cupskräll. På lördagen kommer SM-finalisten Borås på besök i Eoshallen och man hoppas på en basketfest.
– Det är en unik chans för oss, säger Gustav Sundström, poängbäst i Eos.

Gustav Sundström hoppas på hemmaskräll i Eoshallen.Bild: PETTER ARVIDSON
Eos är det enda laget kvar i cupen - både på herr- och damsidan - som inte spelar i högsta serien.
Till tredje omgången har Eos kommit genom att besegra Team 4th Quarter från Helsingborg och Bankeryd. Seger mot Borås och det blir slutspel Final Four i Södertälje första helgen i februari.
– Bara att ta fram klyschmallen, bollen är rund, säger Gustav Sundström.
Normalt håller Eos till i Superettan, något utanför de stora matcherna även om närmare tvåhundra personer kom och såg segern i derbyt mot Helsingborg i onsdags.
– Jag tycker det är jättebra att man försöker skaka liv i cupen igen. Och att vi får möta ligans kanske bästa lag är också något alldeles extra.
Borås coachas av Henrik Svensson. En bekant basketprofil som tog Malbas från division 2 hela vägen till Basketligan för några år sedan. Under en säsong hade Gustav Sundström honom som coach under sin tid i Malbas.
En kul duell att vänta även utanför plan med Eoscoachen Christoffer Henriks som gärna bjuder på sig själv.
– Det är några spelare ytterligare i Eos som stött på Henrik, säger Gustav Sundström.
Han är en Lundakille som tidigt började i Eos och är en framträdande spelare i säsongens lag som för närvarande är fyra i Superettan med fem segrar på sju matcher.
– Vi har ett väldigt ungt lag. De flesta pluggar. Det är inte så professionellt som i ligalagen, säger Gustav Sundström, 28-åringen som snart är klar med sina studier i industriell ekonomi.
– Just nu finns inte satsningen på basketligan, men för en match kan mycket hända och vi har allt att vinna.
Gå till toppen