Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Se Nyquists läckra styrning – och Söderbergs kvittering

I natt möttes Arizona Coyotes mot Colombus Blue Jackets – och före detta Malmöspelarna Carl Söderberg och Gustav Nyquist ställdes mot varandra.
Och det var de båda skåningarna som visade sina målkvaliteter i början av matchen.

Nyquists styrning till 1–0 var en riktig läckerbit redan efter 14 sekunders spel.

Nyquists 1–0 ser du här

Carl Söderberg kvitterade till 1–1 och hans mål var lite enklare.

Söderbergs mål ser du här.

Annars var det en annan svenska som var i blickpunkten.
Det har talats om en potentiell återkomst till Djurgården – men Emil Bemström ser ut att stanna kvar i Columbus i sin debutsäsong i NHL.
Den 20-årige forwarden stärkte i natt sina aktier när han slog till med sitt första mål i den nordamerikanska proffsligan. Han stänkte in kvitteringen till 2–2 mot Arizona i en match som Columbus tog hem med 3–2.
– Första målet har man ju funderat på ett tag så det var såklart jäkligt skönt, säger Emil Bemström till Aftonbladet.
Emil Bemström har äntligen fått näta i NHL. Arkivbild.Bild: Paul Vernon/AP/TT
Målet föranleddes av ett hårt slagskott från svensken innan han fick tag i returen bakom kassen och lyckades sätta pucken via målvakten Darcy Kuemper.
– Jag såg att han var lite långt ut och tänkte att jag skulle försöka valla in den och det gick bra, säger Bemström.
Han var inte den ende svensken att briljera. Lagkamraten Gustaf Nyquist gav Columbus ledningen redan efter 14 sekunder av den första perioden innan Carl Söderberg satte 1–1-pucken för Arizona. Det matchavgörande målet gjordes av dansk-amerikanen Oliver Bjorkstrand.
Gå till toppen