Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

KD ska verka för smalare public service

KD ska verka för att värna public service, men också för att SR:s, SVT:s och UR:s uppdrag blir mindre omfattande. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Kristdemokraterna ska verka för att värna public service, men också för att public serviceuppdraget ska smalnas av. Det beslutade KD:s riksting.
KD vill att Sveriges Television och Sveriges Radio ska ha mer fokus på samhällsinformation, på oberoende och saklig nyhetsförmedling nationellt och regionalt, samt på ett högkvalitativt kulturutbud. KD betonar också att public service är viktigt för att se till att utbudet är tillgängligt för personer med funktionsnedsättning.
Det fanns dock de på rikstinget som ville ha skarpare skrivningar, som att minska budgeten för public service med hälften eller en tredjedel. Det fanns också förslag på utreda hur public service ska kunna läggas ned. Partistyrelsens linje vann dock klart.
Gå till toppen