Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läkare om varslet: Drabbar de svårast sjuka

Efter varslet på Karolinska har 153 barnläkare skrivit ett öppet brev till politiker om sin oro inför framtiden. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Barnläkare vid Karolinska universitetssjukhuset befarar att de kraftiga besparingarna kommer att drabba de svårast sjuka patienterna. I ett brev till ansvariga politiker uttrycker 153 barnläkare sin oro, skriver Dagens Nyheter.
– Vi arbetar redan på gränsen för vad som är patientsäkert. Drar man ner på läkare och undersköterskor blir det patientosäkert, säger barnläkaren Katarina Wide till tidningen.
I onsdags meddelade Karolinska att man varslar 600 läkar- och underskötersketjänster.
Till Karolinska kommer svårt sjuka patienter från hela landet och barnläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus har även tidigare slagit larm, då om bristen på intensivvårdsplatser.
Enligt sjukhuset är varslet ofrånkomligt och en följd ett nytt smalare uppdrag att ge högspecialiserad och specialiserad vård.
Gå till toppen