Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare en häktad för mordförsök i Nacka

En man i 30-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en man i Nacka i höstas.

Polisen på platsen där skottlossningen ägde rum i Nacka. Arkivbild.Bild: Claus Meyer/TT
Fyra personer sitter nu häktade, misstänkta för att på olika sätt vara inblandade i dödsskjutningen i Råcksta i Vällingby och mordförsöket i Nacka. Tre av männen häktades redan i onsdags.
Två av dem misstänks för att ha skjutit ihjäl en kvinna i 18-årsåldern den 28 augusti och för mordförsök på kvinnans make. Männen misstänks för att ha varit ute efter den kriminellt belastade maken när kvinnan sköts ihjäl i sitt hem.
Kammaråklagare Maria Hävermark vill inte säga något om kopplingen mellan männen som sedan tidigare sitter häktade och mannen som häktades på fredagen.
– Det är för tidigt i utredningen, det enda jag kan säga i nuläget är att mannen har häktats, säger hon till TT.
I september inträffade ytterligare en skottlossning, den här gången i Nacka, som tros ha koppling till maken som överlevde det misstänkta mordförsöket i Vällingby.
Mannen klarade sig även denna gång, men två andra män som inte hade med saken att göra skadades till följd av förlupna kulor. En av männen som häktades i onsdags, liksom mannen som häktades på fredagen, misstänks för skotten i Nacka.
Den tredje som häktades i onsdags misstänks för skyddande av brottsling och försök till grovt vapenbrott.
Gå till toppen