Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ann Linde hoppas på svar från Pompeo

Kampen mot IS och läget i Syrien står på agendan när utrikesminister Ann Linde (S) för första gången träffar sin amerikanske kollega Mike Pompeo i veckan. Det blir också ett tillfälle att knyta personlig kontakt, nu när USA-politiken inte är helt enkel att följa. – Det är väldigt annorlunda – och svårare, säger Linde.

USA:s utrikespolitik är ibland svår att tyda på grund av olika signaler, tycker utrikesminister Ann Linde (S).Bild: Claudio Bresciani/TT
Två månader in på jobbet som utrikesminister går resan till USA. Ett 30-tal utrikesministrar har blivit inbjudna till Washington av Mike Pompeo. Det är den så kallade Koalitionen mot terrornätverket IS som möts, för första gången sedan USA gav besked om att amerikanska trupper drar sig tillbaka från nordöstra Syrien.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen