Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dahlin missar cupmatchen: ”Risk för långvarig skada”

Johan Dahlin missar söndagens cupmatch mot IFK Värnamo. MFF-målvakten har en fotskada som behöver tid och omsorg för att han inte ska missa resten av matcherna i Europa League.

Johan Dahlin var MFF:s bästa spelare mot Lugano, men i cupen mot Värnamo står han över.Bild: JESPER ZERMAN
Dahlin var matchens lirare i en mållös och medioker match i Europa League borta mot Lugano i torsdags kväll. I cupmötet med division 1-laget IFK Värnamo blir det i stället Dusan Melicharek som ställer sig mellan stolparna.
På skadelistan sedan tidigare finns Anders Christiansen (vad) och Franz Brorsson (lår). Efter Lugano tillkom Oscar Lewicki (lår) och Behrang Safari (axel). Även Johan Dahlin står över på grund av skada men det är en gammal historia.
– Johan har spelat länge med problem och du kommer till en punkt när det blir för svårt att fortsätta, både medicinskt men också mentalt där han kämpat sig igenom matcherna. Risken är nu väldigt stor för en långvarig skada, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.
Nu är siktet inställt på att Dahlin ska få lugn och ro med rehab så han kan spela mot Dynamo Kiev och FC Köpenhamn i Europa League. De matcherna är i slutet av november respektive mitten av december.
Cupmötet med MFF-ikonen Jonas Therns Värnamo är sista hindret på vägen mot gruppspelet efter nyår och jakt på MFF:s första seger i Svenska cupen sedan 1989.
– Det är en stor match för oss och vi förbereder oss som inför en allsvensk match, säger Uwe Rösler.
– Allting handlar sedan om inställning. Alla vet hur det kan gå i sådana här matcher när vi inte håller en respektabel nivå.
Truppen är på tjugo man och innehåller lärlingarna Tim Prica och Amel Mujanic, men även backen Linus Borgström som plockas upp från MFF:s U19-lag.
MFF-truppen: Dusan Melicharek och Mathias Nilsson (målvakter), Felix Beijmo, Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Jo Inge Berget, Fouad Bachirou, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Søren Rieks, Romain Gall, Arnor Traustason, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins, Tim Prica, Amel Mujanic, Linus Borgström.
Gå till toppen