Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra män begärs häktade efter torsdagens tillslag

I veckan slog polisen till mot ett kriminellt nätverk i Malmö efter en längre tids spaning och fyra män anhölls. Nu begärs tre av dem häktade misstänkta för grovt narkotikabrott och en begärs häktad misstänkt för grovt vapenbrott.

Två av de anhållna männen har tidigare varit misstänkta i sprängutredningar. Fotona är från ett tillslag från i april efter att en bomb hittats i en källare på Rosengård. En 22-årig man dömdes, medan bevisen höll inte mot männen på fotona.Bild: arkivbild polisens förundersökning
I torsdags morse slog tungt beväpnade poliser till mot tio adresser, bland annat på Söderkulla – en insats som beskrivs som riktad mot ett av stadens kriminella nätverk. Misstanken handlade om grovt narkotikabrott.
Men insatsen ledde även till misstankar om anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.
Totalt fyra personer anhölls.
Två av dem, båda 24 år gamla, har dömts för en rad grova brott och har förekommit i flera tidigare sprängutredningar tidigare.
Senast den 16 april greps båda i en gryningsräd där polisen hittade 1,7 kilo sprängmedel i en burk Crunchy nuts under en trappa i ett hyreshus på Rosengård.
En annan man i männens nätverk dömdes för att ha hanterat bomben – eftersom hans DNA kunde säkras från den.
Men bevisen räckte inte mot övriga misstänkta.
Under lördagen begärde kammaråklagaren Magnus Pettersson de fyra personerna häktade efter torsdagens tillslag. Tre av dem är misstänkta för grovt narkotikabrott och en är misstänkt för grovt vapenbrott. En av dem misstänkts för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse, men begärs inte häktade inte för det.
– Jag har begärt fyra personer häktade. Tre för grovt narkotikabrott och en man för grovt vapenbrott, säger åklagare Magnus Pettersson.
Finns det fortfarande misstankar för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse?
– Ingen misstanke är avskriven.
Brottstiden för narkotikabrottet är under perioden 1 juni till den 7 november.
Männen ställs inför häktningsdomare under söndagen. Samtliga nekar till anklagelserna.
Gå till toppen