Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Greta Thunberg målas på fasad i San Francisco

Klimataktivisten Greta Thunberg porträtteras på en stor husfasad i San Francisco på den amerikanska västkusten.Bild: Ben Margot/AP/TT
På en fasad i centrala San Francisco växer Greta Thunbergs ansikte fram. En gigantisk väggmålning föreställande den världskända svenskan tar just nu form i närheten av Union square, rapporterar CNN. Klimataktivisten avbildas med en uppfordrande blick.
– Om vi kan förstärka hennes budskap och få fler människor att engagera sig och lyssna på vad hon har att säga har vi gjort något gott, säger initiativtagaren Paul Scott från den ideella organisationen One atmosphere som finansierar projektet, till CNN.
Verket ska vara klart på tisdag enligt den amerikanska tv-kanalen.
Greta Thunberg har redan avbildats på väggar i Bristol i England och i Edmonton i Kanada. Den kanadensiska målningen vandaliserades dock efter en kort tid, vilket CBC rapporterat om.
Den svenska klimataktivisten befinner sig just nu i North Carolina på den amerikanska östkusten på sin resa genom USA.
Gå till toppen