Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bil sprängd vid Hästhagen

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till Edward Lindahlsgatan efter larm om en hög smäll strax innan klockan 21. På plats påträffades en exploderad bil. Inga personer har skadats vid händelsen. Nationella bombskyddet har kallats till platsen.

Bild: Patrick Persson
Smällen hördes över de centrala delarna av Malmö strax innan klockan 21.
– Vi har precis fått in flera larmsamtal om det. Det är flera människor som hört en smäll, säger Jonathan Jansson, teamledare på SOS Alarm.
– När räddningstjänst och polis kommer dit så anträffar de en demolerad bil.
Bild: Patrick Persson
Enligt Jonathan Jansson på SOS Alarm ska räddningstjänst och ambulans ha lämnat platsen efter en kort stund då det inte fanns några skadade på platsen och inga skador på angränsande fastigheter.
– Det är ett rent polisärende.
Bild: Patrick Persson
Polisen spärrade av vid platsen.
– När vi kommer till platsen anträffas ett fordon med skador och vi antar att det är det som orsakat smällen. Vi har spärrat av och inväntar nu undersökning och pratar med vittnen, sa Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Senare på kvällen kallades nationella bombskyddet till platsen för att undersöka vad som orsakat den misstänkta detonationen. polisen har sökt av området med hundpatrull i jakt på spår och en eventuell gärningsman, men utan resultat.
Två bilar skadades i explosionen samt en port till en trappuppgång. Inga personer kom till skada.
– Jag bor på fjärde våningen på gatan och kände tryckvågen. Jag höll mobilen i handen och tappade den i golvet. Alla rutor på nedervåningen gick sönder och rutorna på vår dubbelglasade port krossades också, säger en boende i området till Sydsvenskan.
Bara ett par minuter efter sprängningen larmades polisen om skottlossning vid Möllevångstorget.
– Det är för tidigt att säga om det har ett samband med skottlossningen. Men när det är så kort inpå varandra i tid och i samma stad så är det givetvis något som vi kommer att undersöka, sa polisens presstalesperson Katarina Rusin på lördagskvällen.
Bild: Läsarbilder
Gå till toppen