Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Magister Nordström: Vi vuxna måste stå upp och visa att näthat inte är okej

Näthatet eskalerar och har blivit mobbarens främsta vapen, menar Höllvikenläraren Rickard Nordström. Därför har han tillsammans med andra profiler i sociala medier startat kampanjen #stoppadetnu.
– Jag ser så extremt mycket näthat varje dag att jag blir mörkrädd.

"Sociala medier är en hobby och ett intresse för många barn. Det är ett föräldraansvar att befinna sig på barnens hemmaarena och ha koll på vad de håller på med. Och nummer ett är att se till att våra egna barn inte utsätter någon annan för näthat", säger Rickard Nordström.Bild: Micaela Landelius
Rickard Nordström, mer känd som ”Magister Nordström”, började sprida sina positiva budskap om skolan i olika sociala medier för några år sedan. På uppmaning av sina tonårsbarn skaffade han också ett konto på TikTok, en app för skapande och delning av material som musikvideor och livesändningar. Och det var där han förstod omfattningen av näthatet, och dess konsekvenser.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen