Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rena rutor på högsta hotellet

Från det högsta hotellet i Malmös innerstad har man en magnifik utsikt. Men för att gästerna på 87 meter höga Clarion Hotel Malmö Live ska kunna njuta av utsikten underlättar det om fönsterrutorna är rena. Och för det krävs det en modig fönsterputsare. Sydsvenskans fotograf Peter Frennesson riktade sin kamera mot byggnaden när rutorna senast fick sig en uppfräschning.

Hur gick det till när du tog den här bilden?
– Vardagen är full av bilder, den här hittade jag på väg hem från ett annat jobb. En fönsterputsare hänger i rep och arbetar sig från toppen och neråt. Ser antagligen betydligt farligare ut än det är, säger Peter Frennesson.
Vad är utmaningen med att ta den här typen av bilder?
– Ett knep är att använda sig av repeterande mönster, i det här fallet alla fönster, och så en detalj som bryter mönstret, det vill säga fönsterputsaren. En enkel bild plåtad med 200 millimeters objektiv.
Fönsterputsaren hänger i linor och betar av ruta efter ruta på Malmös högsta hotell.Bild: Peter Frennesson
Gå till toppen