Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Turbulens när kyrkan stoppar konfirmation

Det stormar kring konfirmationsundervisningen i Svenska kyrkan i Jönköping. Två konfirmandgrupper har ställts in med kort varsel och en anmälan om sexuellt ofredande har lämnats in till polisen. – Det finns mycket sorg i detta, säger biträdande kyrkoherde Pär Sjöstrand.

Det stormar kring konfirmationsundervisningen i Svenska kyrkan i Jönköping. Två konfirmandgrupper har ställts in med kort varsel och en anmälan om sexuellt ofredande har lämnats in till polisen. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Svenska kyrkan i Jönköping erbjuder varje år flera olika typer av konfirmandundervisningar. Två av dem som varit populära är vildmarkskonfan där man tillbringar mycket tid ute i naturen och den så kallade HV-konfan för ungdomar som idrottar och har många träningspass i veckorna. Sammanlagt har de två grupperna lockat över 100 deltagare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen