Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pressat MFF kan pusta ut

Absolut ingen enkel söndagspromenad i Småland för MFF. Till slut blev det en cupvinst mot division 1-laget IFK Värnamo, 2–0. Ett bitvis pressat MFF kunde pusta ut.

Malmö FFs Guillermo Molins och Jo Inge Berget jublar.Bild: CARL SANDIN
Det satt hårt inne. Jo Inge Berget och Guillermo Molins blev målskyttar. Värre var det med anfallskollegan Marcus Antonsson, han lämnade planen med en skada.
MFF är inne i en period med tvära kast. 0–0 mot Lugano i Europa League i torsdags. På söndagen var det tillbaka till vardagen – en resa till ett novembermörkt Småland för en match i Svenska cupen.
MFF-tränaren Uwe Rösler hade jonglerat med laguppställningen. Bland andra återfanns Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason på bänken från start.
Det blev inget lätt historia för Malmö FF. Efter en hygglig början föll man in i ett lojt tempo.
Och när den inledande respekten hade lagt sig för det Jonas Thern-tränade Värnamo, kunde smålänningarna sticka upp. Alex Brilhante de Sousa vållade problem för MFF. Den brasilianske anfallaren har en frisyr som lätt kan kan konkurrera med Marcelos. Tekniken är kanske inte på samma nivå som landsmannens supermjuka fötter i Real Madrid, men killen med artistnamnet ”Alex” ville tydligt visa upp sig inför en större publik och klubb.
Och 24-åringen gjorde stundtals avtryck med sin ettriga stil. Han var inte ensam. Nittonårige vänsterspringaren Edvin Becirovic, med Anderstorp som moderklubb, rev upp stora hål i MFF:s försvarslinjer.
MFF hade problem på mer än ett sätt. Skadelistan fylldes på. I den 40:e minuten tvingades Marcus Antonsson utgå. Han ersattes av Jo Inge Berget.
Första feta målchansen för MFF kom först i den 53:e minuten. Guillermo Molins skott täcktes av en Värnamospelare.
Tre minuter senare kom utdelningen på uppryckningen i den andra halvleken. Jo Inge Berget gav MFF ledningen med 1–0. Det var Fouad Bachirou som fann norrmannen i djupled med ett lyckat resultat.
Guillermo Molins ökade på till 2–0 efter en dryg timmes spel. Felix Beijmo slog passningen och Molins var kylig i avslutet.
Efter andra målet gick luften ur IFK Värnamo och MFF kunde kontrollera skeendet på ett bekvämt vis.
När MFF väl fick hål på Värnamo blev det en betydligt enklare historia.
Gå till toppen