Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Melwin Lycke Holm: Vill bli bäst i världen

Melwin Lycke Holm, son till Stefan Holm, tog brons i höjdhopp vid friidrotts-SM i somras.Bild: Anders Wiklund/TT
Att vara talang är en sak. Att vara Stefan Holms son något annat. I sin första längre intervju berättar 15-årige Melwin Lycke Holm om höjdhoppssatsningen och hur det är att ha en OS-mästare som pappa och tränare:
– Jag har förstått någonstans att jag gör något som så många inte har gjort. Sedan vet jag att utvecklingen inte kan gå framåt hela tiden. Men jag vill bli bäst i världen. Jag vet inte om det kommer att gå. Men det är det jag tränar för, säger han till Expressen.
Melwin Lycke Holm, som tog SM-brons i somras, säger att pappa Stefan aldrig tvingat honom in i friidrotten. Han säger samtidigt att förväntningarna utifrån kan vara tuffa ibland.
– När pappa var i min ålder så var det inte många som trodde att han skulle kunna ta OS-guld. Men alla tror att jag ska göra det en dag.
Gå till toppen