Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nolla av Will när Tjecken vann Karjala

Tjeckiens och Rögles målvakt Roman Will, här i aktion mot Sverige, höll nollan mot Ryssland när Tjeckien säkrade turneringssegern i Karjala. Arkivbild.Bild: Ulf Palm/TT
Tjeckien tog tredje raka segern och säkrade slutsegern i Karjalaturneringen i Helsingfors efter 3–0 över Ryssland.
Röglemålvakten Roman Will, som tillsammans med Christopher Rifalk storspelat i SHL under hösten, fortsatte på inslagen väg.
Han höll nollan och räddade 32 skott mot Ryssland och släppte bara in ett mål på sina två spelade matcher i turneringen. Will vaktade också kassen i 3–1-segern över Sverige i Leksand i torsdags och slutade turneringen med en räddningsprocent på 98,15.
Jan Kovar gav tjeckerna ledningen i den första perioden och två mål i den sista perioden, i numerärt överläge genom Lukas Sedlak och i tom kasse genom Andrej Nestrasil, säkrade seger i både matchen och turneringen.
Tre Kronor ligger sist efter två raka förluster och en inspelad poäng, men seger över Finland senare i eftermiddag i ordinarie tid skulle göra att laget blir tvåa i turneringen.
Gå till toppen