Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bennison efter priset: ”Ett fantastiskt år”

En vecka efter A-landslagsdebuten fortsätter Hanna Bennison att skörda framgångar. Den 17-åriga Rosengårdsmittfältaren utsågs under Fotbollsgalan till årets genombrott i damallsvenskan. – Det känns helt magiskt, säger hon.

Hanna Bennison utsågs till årets genombrott i damallsvenskan under Fotbollsgalan.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Hanna Bennison fick chansen att glänsa under sitt första landslagsuppdrag i träningsmatchen mot USA förra veckan, efter att minst sagt ha visat framfötterna under den allsvenska säsongen med Rosengård där ett SM-guld bärgades.
Nu, en knapp vecka efter debuten, prisades hon på Fotbollsgalan för årets genombrott i damallsvenskan.
– Det känns helt magiskt. Jag är väldigt glad och tacksam över att få ta emot det här priset, säger Bennison.
Hon intygar att det inte var något som hon sett framför sig inför säsongen.
– Nej, inte riktigt. Jag hade nästan inte spelat något förra året och att komma in och få starta nästan alla matcher, det känns helt magiskt. Och att få vinna SM-guld, bli uttagen till A-landslaget och vinna det här priset … det känns bara helt overkligt.
TT: Vad har varit höjdpunkten?
– Det var nog debuten mot USA.
En landslagsdebut som Bennison ännu inte har kunnat smälta.
– Man har hunnit tänka lite på det, men det känns fortfarande helt overkligt. Det var fantastiskt kul att få spela och göra debut mot ett så bra lag som USA. Det var jättekul att få spela och bara göra sin grej, säger hon.
Hennes klubbkollega, 22-åriga Anna Anvegård, utsågs till allsvenskans mest värdefulla spelare. Anvegård hade en tung vår i Växjö men var sedan med och tog VM-brons med Sverige innan hon efter mästerskapet flyttade till Rosengård. Där blev det nio mål på nio matcher – hon vann skytteligan på totalt 14 mål – och Anvegård var en stark bidragande faktor till lagets SM-guld.
Det hade hon aldrig kunnat tro i våras.
– Ärligt talat: Nej. Det var lite kämpigt i våras, både poängmässigt med Växjö och för egen del med målen. Så det trodde jag inte. Men nu när du säger det, är det nästan så att man får nypa sig i armen. Det är väldigt häftigt, säger Anvegård.
Gå till toppen