Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera rån i Lund över helgen

Maskerade rånare slog till tidigt på kvällen i centrum.

I helgen skedde tre rån i centrala lund och ett utanför fritidsgården i Genarp. Två av rånen i centrum hände tidigt på kvällen.
Vid halvåttatiden på fredagskvällen hotades två unga män i artonårsåldern av fyra okända gärningsmän på Mårtenstorget. Ungdomarna tvingades följa med och ta ut några tusen kronor i kontanter i en bankautomat.
Nästa rån ägde rum knappt fem timmar senare hundra meter öster om Mårtenstorget. Strax efter midnatt på Laboratoriegatan antastades två män i tjugoårsåldern av fyra till sex maskerade män, enligt polisanmälan.
En av de två männen lyckades fly från platsen. Den andre stoppades av de maskerade angriparna som slog honom och krävde att få hans mobiltelefon samt bankkort och kod. När rånarna fått vad de krävde sprang de från platsen.
Ytterligare ett rån i centrala Lund ägde rum vid halvsjutiden på lördagskvällen. Två pojkar i fjortonårsåldern angreps av två maskerade män som knuffade pojkarna till sidan och hotade dem. En av pojkarna tvingades lämna ifrån sig sin telefon, en tvåhundrakronorssedel samt en läskflaska. Den andre pojken sade att hans telefon var gammal och fick behålla den.
På fredagskvällen vid halvåttatiden skedde också ett grupprån utanför fritidsgården i Genarp, som Sydsvenskan redan rapporterat om. Enligt polisanmälan var det sammanlagt åtta personer i fjortonårsåldern som hotades med kniv och något pistolliknande föremål. Angriparna uppges ha varit sex till sju maskerade personer som även slog och sparkade några av barnen utanför fritidsgården.
Som byte fick rånarna ett antal mobiltelefoner, ett bankkort och ett id-kort. En av mobiltelefonerna hittades senare i samband med att polisen spårade med hund.
Enligt kommunpolis Joakim Nyberg har det hittills under hösten skett få rån, men helgens händelser bryter den positiva trenden.
Gå till toppen