Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Funktionshindrade Josefin kritisk till AF

Efter 22 år på Stadsarkivet blev hon arbetslös för elva år sedan. Hjälpen hon fått av Arbetsförmedlingen har funktionshindrade Josefin Lång inte varit nöjd med alls.

Josefin Lång vill ut i arbetslivet igen.Bild: Pontus Lundahl/TT
Jobbträning, när hon redan hade jobbat i 22 år, datakurs som inte ledde till något och andra diverse aktiviteter. Nej, Josefin Lång har varit långt ifrån nöjd med Arbetsförmedlingens insatser. Den handläggare på AF hon haft senaste två åren hade hon inte ens träffat, förrän först för två veckor sedan, den innan dess var mest sjuk – ganska värdelöst med insatser helt enkelt, enligt Josefin Lång, som bor i Nacka, öster om Stockholm.
Den hjälp hon har fått har varit från en fristående förening, Bosse, som jobbar med stöd och hjälp åt funktionshindrade som Josefin Lång.
Men senaste veckorna har det lossnat lite efter att hon krävt mer hjälp.
– Det har blivit lite bättre på slutet, säger Josefin Lång.
Hon skulle gärna ta ett nytt arkivjobb, ett arbete hon kan sedan tidigare, innan avdelningen på Stadsarkivet där hon jobbade flyttade till Östersund.
– Men jag breddar gärna mina kunskaper, jag är rätt öppen för nya saker, säger hon.
För efter elva års arbetslöshet vill hon verkligen komma ut igen. Ekonomin har också blivit lidande. Det mesta av sjukersättningen går till hyra.
Hennes funktionshinder är CP-skada, som medför tal- och balanssvårigheter. I övrigt är hon hur frisk som helst.
Gå till toppen