Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Axelsson tillbaka i Djurgården

Nu är det klart: Dick Axelsson återvänder till Djurgården och SHL. Forwardsstjärnan, som varit borta från hockeyn i höst, har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut.

Dick Axelsson. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
”Vi väljer att plocka in Dick eftersom vi vill addera det spelet och ledarskapet han stod för under andra halvan av fjolårssäsongen. När Dick är tillräckligt grundtränad, känner inspiration, engagemang och glädje är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa forwards”, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.
Dick Axelsson var med och förde Djurgården till SM-final i våras, där han var klubbens bästa poänggörare i slutspelet med 14 poäng på 19 matcher.
Efter finalförlusten har Axelsson varit utan kontrakt och det har spekulerats friskt om 32-åringens framtid. VM-guldmedaljören från 2013 har hållit i gång på egen hand under hösten, där han bland annat spelat med division 5-klubben Boo HC, men har varit öppen med att han gärna återvänder till Djurgården.
Enligt Aftonbladet har han hela tiden haft en dialog med klubben. Tidningen skriver att anledningen till att Axelsson legat lågt är att han valt att ta pappaledigt hemma i Nacka öster om Stockholm.
Nu är han redo för comeback och berättar om vad som lockar honom:
”För att jag älskar hockey och att jag förlorade den sista matchen förra säsongen. Dessutom möjligheten att komma tillbaka i Djurgården. Det är många faktorer på rätt ställe”, säger han till klubbens hemsida.
Axelsson ansluter till truppen den 20 november.
Gå till toppen