Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tonåring skjuten på Eriksfält – två personer anhållna

En tonårig pojke hittades skadad efter en skottlossning på Eriksfält i Malmö under måndagskvällen. På platsen fanns en bil med flera skotthål. Vittnen såg misstänkta gärningsmän lämna platsen i en bil. Senare på kvällen greps två personer för inblandning i händelsen. De anhölls senare under natten.

Bild: Patrick Persson
Larmet om skottlossningen kom klockan 18.19 och flera polispatruller larmades till platsen.
En bil anträffades med skotthål och strax därefter hittades en tonårig pojke skottskadad i närområdet. Pojken fördes till sjukhus med ambulans.
Polisen spärrade av ett större område runt Jöns Risbergsgatan och genomförde en kriminalteknisk undersökning.
– Vi har utökat avspärrningen, det skapar förutsättning för kriminaltekniker att undersöka brottsplatsen, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen hörde ett antal vittnen i området. De fick bland annat fram uppgiften att misstänkta gärningsmän hade lämnat platsen i en personbil.
Vid 21.50 meddelade polisen att två personer hade gripits för inblandning i händelsen.
– Det ska ha funnits en del personer på platsen som har sett händelsen. Vi får in massor av uppgifter och vi har fått in beskrivningar på bilen personerna flydde i, säger Rickard Lundqvist.
De gripna är 17 och 18 år och hemmahörande i Malmö. Senare under natten, vid klockan 01, anhölls de.
– De greps i anslutning till platsen. Gripandet skedde efter en samlad bedömning efter att man hört målsägande, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö.
Den tonårige pojkens skador är inte livshotande.
Många gäster på en restaurang i området blev rädda av skottlossningen.
– Vi har inte sett någonting utan vi fick ta hand om folk här istället. Vi försökte gömma oss istället. Det var helt sinnessjukt. Gästerna blev jätterädda. De trodde att det var mot stället här, men det var mot en bil en bit härifrån, säger en person som arbetar på restaurangen.
– Med tanke på hur läget är i den här stan vet man inte vad som händer. Det är ju sinnessjuka grejer som händer hela tiden i den här stan.
Boende i området uppger för Sydsvenskan att man hörde fyra eller fem höga smällar. Enligt andra vittnesuppgifter ska det ha hörts cirka åtta till tio skott.
En boende i en villa i närheten hörde skottlossningen.
– Jag trodde först det var något som rasat ihop, för jag har aldrig hört skott förut, säger kvinnan.
– Det känns overkligt att det hände precis här.
Men hon tänker inte bli rädd, säger hon. Det är viktigt att livet fortsätter som vanligt.
– Det är väldigt sorgligt och ledsamt det som händer i Malmö nu. Men jag tänker inte flytta. Man måste tro att det blir bättre, säger hon.
Händelsen rubriceras som försök till mord.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen