Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dödsskjutningen fick ”bägaren att rinna över”

Polisen har utlyst en så kallad nationell särskild händelse med anledning av den senaste tidens grova våldsdåd. Med ”Operation Rimfrost” vill man minska antalet sprängningar och skjutningar – bland annat genom tydligare prioriteringar inom polisen. – Det kommer att få konsekvenser på annan verksamhet, säger Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning (Noa).

Mats Löfving (chef Noa) och Stefan Hector (chef för operativa enheten vid Noa) under måndagens pressträff om att polisen har inlett en nationell särskild händelse mot organiserad brottslighet.Bild: Anders Wiklund/TT
Det ska till ett exceptionellt läge för att använda den här metoden, säger Löfving, som var den som fattade beslutet på söndagskvällen om att inleda en nationell särskild händelse.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen