Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Youngs medborgarskap kan vara rökt

Neil Young på musikfestivalen Bottle Rock Napa Valley i maj i år.Bild: Amy Harris/AP/TT
Den kanadensiske sångaren Neil Young har ansökt om medborgarskap i USA, skriver han själv på sin hemsida.
Anledningen är att han vill rösta i presidentvalet nästa år, där han vill lägga en röst mot president Donald Trump. Men sångarens regelbundna användning av marijuana ställer till det, skriver han. 73-årige Young uppger att han har klarat det skriftliga prov som krävs, och att han har svarat uppriktigt på alla frågor och att han nu måste göra ett nytt prov. Allt på grund av hans rökande.
I april i år uppgav myndigheterna i USA enligt Young att personer som ansöker om medborgarskap inte får vara inblandade i ”vissa marijuanarelaterade aktiviteter”, även om det är lagligt i staten där man bor eller i det land man kommer ifrån.
Young bor sedan 1970-talet i Kalifornien, där marijuanaanvändande är tillåtet sedan 2016. I Kanada blev cannabis i fjol legalt för handel, odling och konsumtion.
Gå till toppen