Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Houellebecq-roman blir pjäs på Stadsteatern

Michel Houellebecqs "Serotonin" sätts up av Kulturhuset Stadsteatern. Arkivbild.Bild: Thibault Camus/AP/TT
Michel Houellebecqs roman ”Serotonin” sätts upp som teaterpjäs på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, med Sven Ahlström i huvudrollen.
Houellebecq, ofta kallad fransk litteraturs ”enfant terrible”, har under året rönt stor framgång med ”Serotonin”. I april tog den kontroversielle och bästsäljande författaren emot utmärkelsen Hederslegionen av president Emmanuel Macron.
Författarens kamp med depressioner och alkoholism avhandlas ofta genom hans romanfigurer, vilket många menar är fallet även i ”Serotonin”.
”Houellebeqcs romanfigur är fylld till bredden av längtan, ånger och hopplöshet och han beskriver även de svartaste stunder med en munterhet som gör att man inte vill lämna hans sällskap. Hur illa det än verkar gå”, säger Sven Ahlström” om rollen som Florent-Claude Labrouste, enligt ett pressmeddelande.
”Serotinin” får Skandinavienpremiär den 27 mars 2020.
Gå till toppen