Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Indragen i bil och våldtagen – 33-åring döms

Efter en sen utekväll ramlade en kvinna vid ett övergångsställe i Landskrona och drogs in i en bil. Nu har en 33-årig man dömts för våldtäkt mot henne, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Lunds tingsrätt dömer en man till fyra års fängelse för våldtäkt mot en kvinna som drogs in i en bil i Landskrona när hon ramlat vid ett övergångsställe. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
I bilen fanns tre män och de körde iväg med kvinnan cirka två kilometer, innan hon drogs ur bilen och våldtogs i en busskur. Efteråt lämnades hon kvar, omtöcknad och skadad.
Prover som togs på henne i samband med polisanmälan nästa dag skickades till Nationellt forensiskt center, som först efter ett år redovisade sitt svar: En 33-årig man kunde med hjälp av dna-spår knytas till brottet. Han har genomgående nekat, men döms nu till fyra års fängelse och ska även betala 145 000 kronor i skadestånd.
Mannens advokat säger till SVT Nyheter Helsingborg att domen ska överklagas. Dna-spåren skulle kunna förklaras med att kvinnan haft frivilligt samlag med den nu dömde, enligt advokaten.
– Att det dragit ut så här mycket på tiden har skapat besvär både för målsägande och tilltalad. Han har helt enkelt inte haft något att säga om den här kvällen. Han minns inte vad han gjorde eller om han har något alibi, säger advokat Urban Jansson till tv-stationen.
Gå till toppen