Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Liten oro trots bränder allt närmare Sydney

Än är närmaste brandhärd en mil bort, men ljudet från appen i Sydneybon Susanne Marshalls telefon vittnar om att lågorna kommer allt närmare. Katastrofläget som bränderna orsakat har lett till en hätsk politisk debatt om människors påverkan på klimatet. – Men om en vecka är det förmodligen ingen som kommer att prata om det här, säger hon till TT.

Susanne Marshall blev först orolig för bränderna när de spridit sig till Turramurra, strax norr om Lane Cove där hon bor tillsammans med sin familj. På bilden syns även dottern Juliette. Arkivbild.Bild: Lisa Abrahamsson / TT
Bilderna på bolmande rök och utbrända svarta fält dominerar nyheterna på australisk tv just nu. Sommaren har snart anlänt och med det en brandsäsong som i år fått en dramatisk start. Terrängbränder, så kallade bushfires, är vanliga i Australien, men skillnaden den här gången är att även utkanterna av storstäder som Sydney hotas. Ett katastrofläge är utlyst i storstadsområdet, det första sedan en ny varningsskala infördes för tio år sedan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen