Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnkocken söker ungdomens källa

Stjärnkocken Niklas Ekstedt är dubbelaktuell på tv. Först tar han sig an matlagning över öppen eld, sedan undersöker han vilken mat som kan göra att man lever längre. – Jag är överraskad över att det krävs så lite, säger han.

Kocken Niklas Ekstedt ger sig ut i världen för att lära sig mer om att laga mat över öppen eld i "Food & fire". Arkivbild.Bild: Naina Hel n Jåma / TT
Niklas Ekstedts intresse för matlagning över öppen eld började när han köpte stuga, utan att få tag i en elektriker i tid för flytten. I stället installerade stjärnkocken ett eget vedeldat utomhuskök för att över huvud taget kunna värma mat. I samma veva insåg han hur människorna i de nordiska länderna har tappat bort sina ursprungliga matlagningstekniker.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen