Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgift: Slussen alternativ för Nobelcenter

En datorgenererad bild av det numera stoppade bygget av ett Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm. Nu utreds nya alternativa placeringar. Arkivbild.Bild: David Chipperfield Architects/TT
Sedan planerna på ett nybyggt Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm stoppats efter en het och långvarig debatt är Slussen det hetaste alternativet för byggplanerna, erfar tidningen Fastighetsvärlden.
Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten hoppas att inom sex månader kunna presentera ett nytt förslag till var byggnaden ska stå. Han bekräftar för tidningen att Slussen är en av det 15-tal potentiella platser som utreds för etableringen.
Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, håller öppet för att ett Nobelcenter kan inrymmas i en befintlig byggnad. I ett skriftligt svar till tidningen säger han att man tittar på ”ett par platser”.
Gå till toppen