Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya vinklar i tv-sända riksrättsförhör

Ytterligare linjer drogs mellan president Donald Trump och påtryckningar mot Ukraina när riksrättsutredningen mot honom fortsatte i det offentliga – i direktsänd tv. USA:s toppdiplomat i Ukraina och en högt uppsatt UD-tjänsteman var först att frågas ut.

Den högt uppsatte amerikanske UD-tjänstemannen George Kent och William Taylor, USA:s chargé d'affaires i Ukraina, svär eden inför utfrågningen i representanthuset.Bild: J. Scott Applewhite/AP/TT
– Jag anser att Förenta staterna inte bör delta i selektiva, politiskt kopplade utredningar eller åtal mot politiska motståndare till de som sitter vid makten, eftersom sådana selektiva handlingar underminerar rättsstaten oavsett land, sade George Kent, som hanterar USA:s hållning gentemot Ukraina vid utrikesdepartementet i Washington, under utfrågningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen