Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Parti stoppas – krävde presidentens avgång

Burkina Fasos president Roch Marc Christian Kaboré, när han vann valet i december 2015. Arkivbild.Bild: Theo Renaut/AP/TT
Ett av de mindre oppositionspartierna i Burkina Faso har krävt att president Roch Marc Christian Kaboré och hans regering avgår. Det uppskattar inte Kaboré och regeringen – som beslutar att förbjuda partiet under en period.
Partiet FPR:s (Patriotiska fronten för förnyelse) aktiviteter stoppas helt och hållet i tre månader, meddelar ministern Simeon Sawadogo, som lyfter fram att partier enligt lagen inte får sprida intolerans, fanatism eller uppmuntra till våld, eller för den delen sprida åsikter eller uppmuntra till handlingar som ”underminerar Burkina Fasos suveränitet, integritet och säkerhet”.
FPR krävde regeringens avgång den 3 november och sade då att den var oförmögen att bemöta det hot som jihadistiska grupperingar utgör, framför allt i det västafrikanska landets norra delar. Under de senaste fyra åren har nästan 700 personer dödats och runt en halv miljon burkiner tvingats fly dessa grupper.
Gå till toppen