Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Världsstjärnorna kom till Föreningsgatan – nu blir historien om rockklubben Dad's Dancehall bok

För 42 år sedan stormade punkvågen in i Malmö. Under ett år blev en rockklubb på Föreningsgatan platsen där The Clash, Ramones, Blondie och Elvis Costello spelade. Nu blir berättelsen om Dad’s Dancehall bok.

Boken "No action" om rockklubben Dad's Dancehall i Malmö är skriven av Malmöskribenten Sven Lindström som tidigare skrivit böcker om Per Gessle, Wilmer X, Jan Olofsson och Olympen. Han gör även Sveriges radio-programmet "Nio i topp" med Per Gessle.Bild: Peter Frennesson
Sommaren 1977 fyllde Broni Mühl 40 år. Halvåret tidigare hade han tagit över musikstället 54:an på Föreningsgatan i Malmö och arrangerat konserter med dansband och svenska akter som Tomas Ledin och Magnus Uggla. Fast denna sommar begav Broni Mühl sig till London för att uppleva deras coolaste rockklubbar. Han kom hem, målade om lokalen i svart, kastade ut alla furumöbler och började boka helt andra typer av band. Rockklubben Dad’s Dancehall var född.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen