Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Villkorlig dom och dagsböter för matchfixning

Den tidigare fotbollsspelaren döms till villkorlig dom och dagsböter för givande av muta i matchfixningsmålet.
Spelaren ska tillsammans med en kompis för två och ett halvt år sedan försökt rigga det allsvenska mötet mellan IFK Göteborg och AIK för två och ett halvt år sedan.
De två tidigare fotbollsspelarna friades i början av december i Stockholms tingsrätt, i åtalet gällande grovt givande av muta.
En dom som åklagarsidan sedan överklagade till Svea hovrätt.
– Jag blev förvånad över den friande domen i tingsrätten och tycker att det finns goda förutsättningar för att hovrätten ska komma till ett annat beslut. Det är viktigt att få den här domen prövad, sade kammaråklagare Johan Lindmark till Dagens Nyheter i samband med överklagan.
Tingsrätten har sedan tidigare slagit fast att det inför den herrallsvenska matchen IFK Göteborg–AIK, som skulle ha spelats den 18 maj 2017 men ställdes in på grund av det misstänkta matchfixningsförsöket, skedde ett närmande mot AIK:s dåvarande andramålvakt.
Men erbjudandet om matchfixning från de två tidigare fotbollsspelarna var inte tillräckligt konkret för en fällande dom. Åklagarsidan har yrkat på två års fängelse. Männen har hela tiden förnekat brott.
Gå till toppen