Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt för dubbelmordet i Arlöv ska psykundersökas

Den man som är häktad för dubbelmordet på det äldre paret i Arlöv ska genomgå en liten psykiatrisk undersökning. Det betyder att tingsrätten misstänker att mannen led av en allvarlig psykisk störning när brottet begicks.

Mannen som är i 75-årsåldern häktades i fredags misstänkt för dubbelmordet. Under häktningsförhandlingen nekade han till mordet på det äldre paret i 70-årsåldern.
Nu har tingsrätten beslutat att han ska genomgå en paragraf 7-undersökning. Det brukar göras om det finns anledning att tro att den misstänkte led, eller lider av, en allvarlig psykisk störning.
– Det är inte ovanligt, utan ganska vanligt. Generellt handlar det om att ta reda på vilket mående han har. Vad det finns för historik och om det har funnits behandlingar. Det är en personutredning på det temat. Man tittar på livsomständigheter, behandling och livsföring, säger åklagare Lars Morand.
Paret hittades mördade i sin lägenhet den 6 oktober av hemtjänsten. Polisen efterlyste tidigt en person som hemtjänsten sett gå in mot parets lägenhet. Han visade sig vara den 75-årige man som nu sitter häktad.
De mördades med ett vapen, men inte skjutvapen, var allt som åklagare Lars Morand ville säga om omständigheterna kring mordet.
Gå till toppen