Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Orkandrabbade kor överlevde genom lång simtur

Översvämningar vid Cedar Island i samband med orkanen Dorians härjningar i början av september. Arkivbild.Bild: Tom Copeland/AP/TT
Tre kor som spolades ut i havet i samband med orkanen Dorians härjningar längs USA:s östkust i september har hittats vid liv, rapporterar BBC.
Korna hade antagits vara döda sedan vattenmassor som beskrivits som en mindre tsunami svept in över deras ö Cedar Island utanför North Carolina. Men nu har de upptäckts vid Cape Lookout National Seashore – en del av de långsträckta öremsor som ligger längs ett barriärrev utanför kusten.
Anställda vid nationalparken i området konstaterar att korna måste ha simmat närmare en mil för att sätta sig i säkerhet.
De hade tur som inte sveptes längre ut i Atlanten, vilket skedde med en del hästar, säger en talesperson. Förberedelser görs nu för att ta hem korna.
Gå till toppen