Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånsk rivstart på sim-SM

Flera medaljer bärgade i Eskilstuna, men ännu inga klara skånska EM-simmare.

Christoffer Carlsen, Helsingborgs Simsällskap, jublar efter tävlan i herrarnas final på 50m Fjärilsim under Kortbane-SM i simning.Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
SM i simning är igång i Eskilstuna. Och det blev flera skånska medaljer under första dagen.
50 meter fjärilsim blev en Helsingborgshistoria. Christoffer Carlsen tog guldet på tiden 23.43 och klubbkompisen Jesper Björk vann silvret i en tät strid (23.88) med hemmasimmaren Jonathan Kling.
Landskronas talang Emil Hassling vann försöken på 100 meter medley på 55.09 före Simon Sjödin. I finalen knep dock den rutinerade landslagssimmaren guldet. Men silvret till Hassling och tiden 54.85 var onsdagens andra putsning av det personliga rekordet.
100 meter fjärilsim för damer blev ett riktigt race med fyra simmare med tider under en minut. Faluns Sara Junevik vann programenligt finalen.
Magdalena Kuras, som återvänt till Malmö KK för en sista OS-satsning, hade häng på silvret i 95 meter – men kroknade. Hon passerades av såväl Edith Jernstedt och Lundaklubben Poseidons Ida Marko-Varga. Men ett personligt rekord för Kuras på 59.51.
Bronset till Ida Marko-Varga, som bytt från Triton till Poseidon för en sista satsning mot OS, även hon.
Under första dagens finalpass tog också Nelly Rasmusson från Helsingborgs Simsällskap brons på 100 meter bröstsim, 1.08.25. Malmö Kappsimningsklubb tog brons i 4x50 meter frisim för damer, 1.43.34.
Jakten på SM-medaljer och EM-kvaltider fortsätter under veckan.
Gå till toppen