Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna hittad död i bil vid Hyllie – polisen utreder mord

En avliden kvinna i 25-årsåldern hittades i en bil vid Hyllie Vattenparksgata i Malmö på torsdagskvällen. Polisen utreder händelsen som mord. Under hela natten har polisens tekniker undersökt platsen. Vid sextiden på morgonen hävdes avspärrningarna.

Polispersonal i skyddsdräkt genomsökte området med hund.Bild: Patrick Persson
Ärendet inkom till polisen strax efter klockan 21. Omständigheterna kring dödsfallet gjorde att en förundersökning om mord inleddes. Ett stort område vid Almviksvägen och Pildammsvägen spärrades av och en brottsplatsundersökning med kriminaltekniker, hundförare i skyddsdräkt och hund påbörjades vid 23-tiden.
Undersökningen pågick fram till fredagsmorgonen, berättar Jimmy Modin på polisens länskommunikationscentral.
– Vi hävde vår avspärrning vid sextiden, och har jobbat med tekniker under natten.
Polisen har även försökt samla in så mycket vittnesuppgifter som möjligt.
– Dem kommer vi att sammanställa under morgonen, för att sedan övergå till utredningsverksamhet, säger Jimmy Modin.
Polisen är fortfarande förtegen med omständigheterna kring händelsen,
– I nuläget går vi inte in på sådana detaljer, utan det blir en del av utredningen. Sedan får vi se vilken information man vill lämna.
När polisen kom fram spärrades ett område av runt en parkerad bil. En stund senare utvidgades avspärrningen till ett flera hundra meter stort område runt den parkerade bilen. Uppgifter talar även om ett stort polispådrag vid akuten i Malmö strax efter klockan 21.Bild: Patrick Persson
Det avlidna kvinnan är enligt uppgift i 25-årsåldern. Anhöriga till henne är underrättade om dödsfallet. Polisen tror att bilen stått på platsen åtminstone sedan eftermiddagen. Några uppgifter om skottlossning finns inte.
– Vi vet inte än vad som har hänt men det utreds som ett mord, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen till Aftonbladet.
På fredagsmorgonen hade ännu ingen misstänkt gripits.
– Vi är fortfarande mycket intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något, som har rört sig i området under gårdagskvällen eller eftermiddagen, vid Hyllie Vattenparksgata, säger Jimmy Modin.
– Om man har varit där, men ännu inte pratat med oss får man gärna höra av sig på 114 14.
Är det en tidpunkt som är särskilt intressant?
– Bilen anträffades vid niotiden i går kväll. Så timmarna innan dess är intressanta. Och så klart även om det är några andra uppgifter som man kan ha kring det här ärendet.
Gå till toppen