Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen jagar 27-åring misstänkt för mordet på kvinnan i bilen i Hyllie

Polisen jagar en 27-årig man misstänkt för mordet i Hyllie där en kvinna påträffades avliden i en bil. Mannen är nu häktad i sin utevaro – och internationellt efterlyst.

Bild: Patrick Persson
En 24-årig kvinna hittades död i en bil på Hyllie Vattenparksgata igår kväll vid 21. Bilen hade funnits på plats sedan 15-tiden.
– Det finns tecken på att hon bragts om livet. Vi vet inte hur hon dött, men vi misstänker att brott kan ligga bakom. Därför utreds det som mord, säger Calle Persson.
Klockan 05.58 under fredagsmorgonen blev en 27-årig man anhållen i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat kvinnan.
27-åringen är dansk medborgare och saknar fast adress i Sverige. Mellan kvart i tio-tio och midnatt stoppade polisen alla bilar på väg ut ur landet vid Öresundsbron, uppger trafikledaren Tina Andersen för Sydsvenskan.
Men 27-åringen stoppades i alla fall inte då. Kammaråklagare Kajsa Cavallin begärde under fredagen honom häktad i sin utevaro, så att han kan bli internationellt efterlyst. Häktningsförhandlingen inleddes klockan 15.10.
– Jag begär honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Kajsa Cavallin
27-åringen försvaras av advokat Katarina Aldefors.
– Jag har ingen kännedom hur min klient ställer sig av förklarliga skäl. Men utgångspunkten är att han bestrider brott, säger hon.
Efter 25 minuters förhandling meddelade häktningsdomaren att bevisen räckte för att 27-åringen på sannolika skäl är misstänkt för mord. Därmed kickar den internationella efterlysningen igång.
27-åringen har tidigare dömts för att ha rånat en taxichaufför i Trelleborg ihop med en medgärningsman. Detta genom att ha riktat en kniv respektive pistol mot chauffören. Rånbytet blev 7 000 kronor.
För detta straffades 27-åringen med 1,5 års fängelse.
Under rättegången medgav 27-åringen att han åkt i den aktuella taxibilen och hanterat en kniv – men att han knappt minns något av färden eftersom han var så påverkad av droger.
Gå till toppen