Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ståhl får kasta diskus i Stockholm

Daniel Ståhl får tävla i en Diamond League-tävling i Stockholm även nästa år. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Det blir i Stockholm som den enda herrdiskustävlingen med Diamond League-status kommer att anordnas, meddelar det internationella friidrottsförbundet, IAAF, i sociala medier.
Förra veckan kom beskedet att IAAF minskar tävlingsserien Diamond League från 32 till 24 grenar (tolv för damer, tolv för herrar). Av de åtta discipliner som togs bort var diskus en av dem.
Samtidigt meddelades det att diskus kommer att finnas med på en tävling kommande Diamond League-säsong. Med Daniel Ståhls färska VM-guld i bagaget seglade Stockholm upp som en favorit till att stå som värd för herrarnas tävling.
Något som också blir fallet.
– Det är bättre med den enda än ingen. Här tar IAAF och Diamond League hänsyn till helheten. Man visar att man bryr sig om vad folk tycker, säger tävlingsledaren Jan Kowalski till SVT.
Stockholms Diamond League-tävling anordnas den 24 maj.
Gå till toppen