Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Superbuss och nya körfält kan bromsa trafikhaveri på väg 100

Bilar och bussar slåss om utrymmet på väg 100, som är ett av Skånes pendlarstarkaste stråk. För att undvika ett totalt trafikhaveri samarbetar Trafikverket, Skånetrafiken och Vellinge kommun för att hitta lösningar. I veckan bjöds allmänheten in till öppet hus i Höllviken för att diskutera planerna.

De senaste åren har antalet Vellingebor som pendlar ut från kommunen varje dag legat runt 12 000 personer. Under de närmaste åren genomförs en rad åtgärder för att öka framkomligheten för både bilister och busstrafiken.Bild: Foto: Patrick Persson
Det senaste halvåret har Trafikverket tagit fram scenarier för hur trafikflödena på väg 100 kommer att se ut 2045 om inget görs – och hur olika åtgärder kan påverka situationen. Nästa sommar ska myndigheten fatta beslut om vad som ska göras på sträckan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen