Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tehuset Java är årets butik i Lund

Torsdag kväll korades de bästa i Lund City, i ett nyinstiftat pris. Väletablerade Tehuset Java vann kategorin Årets butik. Men årets kafé blev en nyhet för året.

Prisutdelningen ägde rum på Mejeriet torsdag kväll.Bild: Emil Langvad
Lund City Awards är ett nytt pris för i år som delas ut för att uppmärksamma handel och service i Lunds stadskärna, i samarbete mellan Lund Citysamverkan och tidningen Hallå/HD-Sydsvenskan.
Allmänheten fick under hösten rösta på sina favoriter under olika kategorier. Så togs tre finalister fram i varje kategori. En oberoende jury med sex deltagare besökte verksamheterna och utsåg de slutgiltiga vinnarna 2019:
Året Café: Alice & Kattens Tesalong
Årets Restaurang: Klostergatans Vin & Delikatess
Årets Butik: Tehuset Java
Årets Servicestjärna: 7-Eleven Lilla Fiskaregatan
Årets Fastighetsägare: Estancia
Det finns ytterligare två näringslivspris i Lund.
Näringslivspriserna Årets Företagare, Årets Nyföretagare samt Årets Lundaköpman delas ut på våren av Företagarna Lund, Lunds Nyföretagarcentrum och Handelsföreningen Lund.
Lunds kommun har dessutom just instiftat ett helt nytt näringslivspris. Priset, som inte ska vara pengar utan en utmärkelse och ett hedersomnämnande, ska delas ut för första gången under 2020.
Lina Bäckström startade tesalong i före detta Clemens matsalar tillsammans med sina föräldrar tidigare i år. Alice & Kattens tesalong serverar bland annat afternoon tea,Bild: Cecilia Lindberg
Gå till toppen