Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Real Sociedad fördömer rumänska supportrar

Alexander Isak fick motta rasistiska glåpord när Sverige kvalificerade sig för EM i kvalmötet mot Rumänien.Bild: Vadim Ghirda
Real Sociedad stöttar sin svenske anfallare efter de rasistiska tillmälen Alexander Isak fick riktade mot sig i fredagens EM-kvalmöte mot Rumänien.
”Real Sociedad fördömer de rasistiska rop som Alexander Isak fick motta i går. Vi beklagar djupt att sådana attityder från förr fortfarande existerar i stället för att glömmas bort helt”, skriver den spanska klubben i ett officiellt uttalande på lördagen.
Matchen avbröts tillfälligt i slutet av den andra halvleken, på grund av publikens glåpord riktade mot den 20-årige svensken, men spelades till slut klart. Efteråt har Alexander Isak fått stöttning från både lagkamrater, ledare och förbund som fördömt händelsen.
– Jag kunde hantera det bra och lagets stöd är otroligt också. Det värmer faktiskt, det är en otroligt fin lagsammanhållning. Vi klarade det galant, sade Isak till TV4 efteråt.
Rumänien har tidigare straffats av det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, för rasism från läktarhåll.
Gå till toppen