Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Edsbyn vann sjöslag i elitserien

Edsbyn besegrade Motala med 3–1 i ösregnet. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Edsbyn tog höstens tredje seger på fem matcher i elitserien i bandy när man besegrade Motala med 3–1. Men det var en match där de yttre förutsättningarna knappast var optimala. Åtta plusgrader och ösregn i Östergötland bäddade för ett sjöslag som mest handlade om långa utkast, chansspel och närkamper. Till slut var det så illa att det inte ens gick att slå normala hörnor – i stället tvingades hörnläggarna mata in höga lyrbollar.
Samtidigt knep Sandviken två poäng när man besegrade Sirius. Trots tidigt underläge vann fjolårets SM-kvartsfinalist med 6–3 på den klassiska bandyarenan Studenternas i Uppsala.
Under en match där lagen länge följdes åt målmässigt var det till slut Jesper Hvornum som definitivt såg till att Sandviken säkrade två poäng efter att ha gjort både 5–3 och 6–3 under matchens avslutande minuter.
Hvornum återvände i våras till Gästrikland efter flera säsonger på annat håll, bland annat i Vetlanda och Falu BS, och stod totalt för tre mål i matchen.
Gå till toppen