Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett steg närmare medelhavsboende i Svedala – byggstart planeras till efter sommaren

Bovierans planerade bostadsprojekt i Svedala är ett steg närmare att bli verklighet. Till våren räknar företaget med att börja sälja sina seniorbostäder, med byggstart efter nästa sommar.

Det sydfranska klimatet återskapas med hjälp av en stor solfångare och en klimatanläggning som bidrar till en temperatur som pendlar mellan 10 och 25 grader. Bilden är från Bovieran i Helsingborg.Bild: Sven-Erik Svensson
Vid gamla idrottsplatsen, intill väg 108 i Svedala, ska ett nybygge med inspiration från franska rivieran växa fram. Företaget Bovieran, som bygger lägenheter för målgruppen 55+, har sedan några år tillbaka siktat in sig på orten.
I veckan fick detaljplanen för deras bygge grönt ljus av kommunfullmäktige.
– Nu står vi och stampar och vill gärna komma i gång med projektet. Vi tror att det kommer bli jättebra, säger Dan Hillskär, etableringsansvarig hos Bovieran.
Planen är att bygga 54 seniorlägenheter i ett hus som följer Bovierans koncept, med en inglasad uppvärmd vinterträdgård som de boende delar. Tanken är att bygga tre huskroppar i tre våningar runt den 1 640 kvadratmeter stora trädgården.
Innan bygget kan komma i gång ska kommunen ordna infrastrukturen på fastigheten. Men först måste detaljplanen vinna laga kraft.
– Vi kan inte börja med den aktiva marknadsföringen av projektet innan dess. Om planen blir överklagad så kan det dröja ytterligare ett år, säger Dan Hillskär.
Men om allt går som planerat drar försäljningen av bostäderna i gång under våren. Bovieran räknar med att börja bygga efter sommaren, med en byggtid på sexton månader. Det betyder att husen kan stå klara i början av 2022.
Dan Hillskär tror inte att lägenheterna ska vara svårsålda.
– Vi har en intressebank. Det är redan 400 intresserade som anmält sig via vår hemsida, utan att vi marknadsfört det särskilt mycket.
– I nästa steg kommer vi nu börja aktivera oss och annonsera.
Även i Staffanstorp har Bovieran ett nytt projekt, med byggstart inom kort.
Gå till toppen