Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fornling knockad i VM-fajten i Tyskland

Sven Fornling förlorade VM-matchen i Tyskland efter att ha blivit nedslagen i den elfte ronden. Efter förlusten fördes Malmöboxaren direkt till sjukhus där han fick stanna kvar hela natten.

Sven Fornling förlorar här titelmatchen på knockout.Bild: Peter Frennesson
– Trots att det är tråkigt för oss att Sven förlorar så gjorde Bösel en bra match. Han gjorde det smart, sa den tidigare proffsboxaren Adrian Granat i Sportbladets direktsändning av matchen som fick en brutal avslutning 1.12 in i den elfte ronden när den tidigare svenske världsmästaren knockades.
När Sven Fornling kom på benen igen bröts matchen och han förlorade sitt VM-bälte.
Elva månader efter VM-segern i Hamburg var Malmöboxaren Sven Fornling tillbaka i Tyskland för att försvara sin världsmästartitel. Ännu en gång mot tyskt motstånd och på en plats som får betraktas som bortaplan. Mässhallen i Halle var sent på lördagskvällen fylld med 3500 åskådare som gav traktens son Dominic Bösel sitt fulla stöd.
Publiken såg ut att lyfta hemmaboxaren som inledde starkast och med sin längd tidigt hittade in med träffar bakom Sven Fornling gard.
Redan i slutet av den andra ronden gick Sven Fornling ner för en första räkning sedan Dominic Bösel fått in en bra slagserie. Tysken fortsatte sedan att ha initiativet i matchen fram till och med den tredje ronden innan Sven Fornling i den fjärde började ta över och få in slag som såg ut att skaka om Dominic Bösel.
Sven Fornling förlorar här titelmatchen på KNBild: Peter Frennesson
Hemmaboxaren fortsatte stå emot Sven Fornling och svarade upp bra fram till den åttonde ronden då Dominic Bösel såg ut att ha tröttnat ordentligt och nästan bara orkade försvara sig men besvärade Fornling med att låsa fast honom.
Men till den nionde kom Bösel ut kry igen och började ta för sig och fick in tydligare träffar på Fornling som tog och gav fram till den elfte ronden.
I en situation strax före knocken såg Bösel ut att få in en träff på Fornlings haka samtidigt som han höll fast honom. Han föll men det räknades inte som en nedslagning. Men bara sekunder efteråt träffades Malmöboxaren av en vänster och vacklade då till samtidigt som Bösel följdes upp av en lång slagserie som knockade Fornling 1.12 in i ronden.
Sven Fornling när han var nere strax innan knocken i den elfte ronden.Bild: Peter Frennesson
Sven Fornling hade ambitionen att inleda avvaktande och växa in i matchen för att sedan ta över och manövrera ut Europamästaren Dominic Bösel, som bara hade en förlust på sina tidigare 30 proffsmatcher.
– Jag är glad över att ha tagit hem min första VM-titeln och tackar mitt team och min familj. Det var en hård och tuff fajt som jag är lycklig att jag vann, sa Dominic Bösel efter matchen.
Sven Fornling med ett av flera tunga slag som han fick in på Dominic Bösel.Bild: Peter Frennesson
Sven Fornling transporterades omedelbart till sjukhus efter att matchen hade brutits. Med honom dit följde hela hans team också.
Förutsättningarna var glasklara för Malmöboxaren Sven Fornling när han tågade in till sitt VM-titelförsvar i tyska Halle. Han visste att han hade mer än bara ett bälte att förlora. Med förlusten i Halle gick med största sannolikhet också Malmöboxarens möjlighet att få till en fajt med Badou Jack förlorad.
Sven Fornling.Bild: Peter Frennesson
Fakta

Världsmästarna i lätt tungvikt

WBO: Canelo Alvarez, Mexiko

WBA: Dimiry Bivol, Ryssland (utsedd till Superchamp)

WBC: Artur Beterbiev, Ryssland

IBF: Artur Beterbiev, Ryssland

IBO: Dominic Bösel, Tyskland

Läs också Drömläge för Fornling – kan få möta Badou Jack
Läs också ”Hade sett framför mig guld och gröna skogar”
Gå till toppen