Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Le Mans '66” i topp på bio

Christian Bale och Matt Damon spelar huvudrollerna i "Le Mans '66". Pressbild.Bild: Merrick Morton/20th Century Fox
”Le Mans '66”, med Christian Bale och Matt Damon i huvudrollerna, går upp som etta på biotoppen i Nordamerika, skriver Variety. Filmen har spelat in motsvarande 298 miljoner kronor under öppningshelgen och slår därmed filmer som ”Midway” och den nya versionen av ”Charlies änglar”, som också haft premiär i veckan som gick.
”Charlies änglar” är regisserad av Elizabeth Banks och har Kristen Stewart i en av de tre huvudrollerna. Filmen spelade in motsvarande 83 miljoner kronor och ”Midway” snäppet mer, 84 miljoner.
Internationellt drog ”Le Mans '66” in ytterligare 202 miljoner dollar, och mest populär var den i Ryssland, enligt Variety. Filmen, baserad på en sann historia, handlar om hur bilutvecklaren Caroll Shelby (Matt Damon) och racerföraren Ken Miles (Christian Bale) anställs av Ford för att vinna mot italienska Ferrari i prestigeloppet Le Mans och därmed rädda försäljningen av Fordbilar, som går trögt på hemmaplan.
Gå till toppen